Kokoelma - Art collection of the Seinäjoki Artists' Association

Seinäjoen Taiteilijaseuran taidekokoelma on yhtä vanha kuin on seurakin, jo 1960-luvun alussa puheenjohtaja Oiva Polari aloitti kokoelman keruun. Ensimmäiset teokset tulivat lahjoituksina seuran jäseniltä, myös jotkin Pohjalaisen Taiteilijaliiton jäsenet lahjoittivat teoksiaan. Joitakin teoksia myös ostettiin, mikä selittää mm. Matti Annalan, Pentti Lumikankaan, Pentti Kaskipuron, Antti Ojalan ja Veikko Vionojan teosten läsnäolon kokoelman harvinaisuuksina.

Kokoelman 19 teosta sijoitettiin 1962 väliaikaisesti kaupungintalon kellariin kerhohuoneeseen, josta ne siirrettiin kaupunginkirjaston kellaritiloihin 1965. Nyt kokoelma käsitti jo 38 teosta. Mutta jo tuolloin taiteilijaseuran johtokunnan mielessä kangasteli taidemuseo, jota varten kokoelmaa ensisijaisesti kerättiin. Edelleenkin taidemuseo kangastelee monien mielissä, ja vihreää valoa on nyt keväällä 2013 enemmän ilmassa kuin koskaan aikaisemmin.

Yhä vain taidemuseota odotellessa taidekokoelma päätyi 1980 samana vuonna avattuun Seinäjoen taidehalliin, jossa se sijoitettiin perimmäiseen näyttelysaliin. Kokoelma oli näyttelytoiminnan tiellä ja se siirrettiin vaivihkaa varastoon. Kunnes 2005 taidehallin yhteyteen saatiin taidelainaamo- ja kokoelmatila, joka on tähän mennessä paras mahdollinen näyttelytila kokoelman teoksille. Nykyään kokoelmassa on jo noin 70 teosta.